Menukaart diner

KOUDE VOORGERECHTEN

Broodplankje – € 4,75
Tapenade, kruidenboter en aioli

Flatbread – € 4,75
Met rozemarijn, olijfolie en zeezout

Carpaccio ‘Eemland’ – normaal € 11,50 –  Groot € 16,75
Met parmezaanse kaas, kappertjes en pijnboompitjes
Keuze: pesto of truffel-mayonaise

Huisgemaakte kippenlever pastei – € 9,95
Leverpastei van kippenlevertjes geserveerd met vijgencompote
en een broodstengel

Couscous salade (V*) – € 10,50
Met tuttifrutti en gepofte tomaatjes

Hollandse garnalen cocktail – € 13,50
op klassieke wijze met cocktailsaus en toast
met roomboter

3-luikje van vis – € 13,75
Met gerookte paling, gerookte zalm en hollandse
garnalen met dille-mayonaise, toast en roomboter

Eemland Proeverij – € 13,50 p.p.
Met carpaccio, tomatensoepje, garnalencocktailtje en
een selectie gerechtjes van de Chef

WARME VOORGERECHTEN

Gevuld champignons (V*) – € 9,75
Met vegatarische gehaktballetjes en roquefortsaus

Flatbread pizza margarita (V*) – € 9,75
Belegd met mozzarella, tomaat, pesto en kaas

pittige gamba’s – € 11,50
Gepelde gamba’s geserveerd in hete knoflook- olie

Wijngaardslakken in een pannetje – € 10,25
In kruidenboter met roquefort en stokbrood

Alle warme voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

SOEPEN

Romige tomatensoep – € 6,50
Met stokbrood

Klassieke Franse uiensoep – € 6,75
Rijkelijk gevuld onder een oude kaas crouton

Soep van het seizoen – € 6,75
Wisselende soep

SALADES

Geitenkaas (kan ook V*) – normaal € 12,75 – Groot € 15,75
Lauwwarm geserveerd met walnoten, krokante spek en honing mosterd dressing

Salade Ossenhaas –normaal € 15,75 –  Groot € 18,75
noten, paprika, lente-ui, champignons en teriyaki dressing

Winterse salade –normaal € 13,75 – groot €  16,75
Met krokante brie, stoofpeer, San Daniela ham en kruidendressing

Alle normale salades worden geserveerd met stokbrood
Alle grote salades worden geserveerd met frites

V* Vegetarische gerechten

DESSERTS

Lekkernijen – € 5,95 
Mix van brownie, huisgemaakte shortcake en
Tony chocolonely reepje karamel zeezout

Dame Blanche – € 7,25
3 bollen vanille ijs geserveerd met chocoladesaus en slagroom

New York Style cheesecake – € 7,75
Met bloedsinaasappelsaus

Toffee banaan van de chef – € 7,50
Banaan in filodeeg met karamelsaus

Appel carré – € 7,50
Warm geserveerd met kaneelijs

Crème brûlée – € 7,50
Op klassieke wijze

Scroppino – € 7,75
Mix van citroenijs met vodka, room en prosecco

Kaasplankje – € 9,75
Roquefort/oude Hollandse kaas/krokante brie geserveerd met
appelstroop, walnoten, druiven en donkere toast

Lekker met een glaasje port.

HOOFDGERECHTEN

VLEES

Saté – € 18,50
Met knapperige uitjes, kroepoek en satésaus

Spareribs – € 19,00
Met gepofte tomaatjes, lente-ui en twee soorten saus

Dikbil biefstuk – € 19,00 
Met gebakken uitjes, champignons en saus naar keuze*
* Roquefort saus / Rode wijn saus / Champignon
roomsaus / Pepersaus

Tournedos – € 24,75 
Met seizoengroente en saus naar keuze*
* Roquefort saus / Rode wijn saus / Champignon
roomsaus / Pepersaus

Hertenbiefstuk – € 23,75 
Met rode kool, spruitjes, wildjus en crandberrycompote

Klassieke varkesnhaas medaillons – € 19,75
Met romige mosterdsaus en kruidenkorst

Wisselende vleesspecialiteit – dagprijs
Dagelijks wisselend

VIS

Kabeljauw uit de oven – € 21,50
Gegratineerd met oude kaas en crème fraîche

Zalmfilet – € 18,50 
Met seizoen groente en Oosterse boter

Verse vis van de afslag – dagprijs 
Dagelijks wisselend

VEGETARISCH

Klassieke Zwitserse kaasfondue – € 21,75 
Met crudite groente en verschillende broodsoorten

Gevulde Portobello – € 17,75
Met spinazie en geitenkaas op krokante rösti,
geserveerd met roquefortsaus

Supplementen gegrilde groenten – € 3,50

Heeft u een allergie! Meld het ons.

Menukaart Lunch

BROODJES

KEUZE UIT: LICHTE BOERENSPELT OF DONKERE BOERENZUURDEZEM

Ossenworst – € 7,75
Met Amsterdamse uitjes en mosterd

Huisgemaakte tonijnsalade – € 7,75
Met appel, kappertjes, rode ui en mayonaise

Eemnesser broodje – € 7,75
Met krokante spek, gegrilde kip en remouladesaus

Geitenkaas V* – € 7,75
Met walnoten en honing
Supplement gebakken spek (€ 0,75)

Broodje Hollandse garnalen – € 11,25
Met cocktailsaus en citroen

FLATBREAD

HEERLIJK ITALIAANS BROOD OP EEN STEEN GEBAKKEN

Mozzarella V* – € 9,25
met tomatensaus, pesto en Parmezaan

Mozzarella met rauwe Italiaanse ham – € 9,75
met tomatensaus, rauwe ham, pesto en Parmezaan

Carpaccio – € 9,75
met parmezaanse kaas, kappertjes en pijnboompitjes
KEUZE: PESTO OF TRUFFEL-MAYONAISE

Gerookte zalm – € 10,50
met citroenmayonaise, avocado, kappertjes en rode ui

Gerookte zalm – € 10,50
met paprika, lente-ui, champignons en teriyaki dressing

CLUBSANDWICH

Clubsandwich Eemland – € 10,95
Gerookte kip, bacon, omelet, tomaat, sla, komkommer en truffelmayonaise

Clubsandwich de vaart – € 10,95
gerookte zalm, komkommer, rode ui, sla, en citroenmayonaise

UITSMIJTERS

Naturel  7,75
Ham of kaas 8,25
Ham en kaas 8,50
Kaas en spek 8,50
Boerenomelet 9,25
Omelet zalm 9,75

Keuze uit: uitsmijter of omelet

Twee kroketten op brood – € 7,50

WARME LUNCHGERECHTEN

Saté van kippedijen – € 15,75
met knapperige uitjes, kroepoek en satésaus.

Hollandse kogelbiefstuk – € 17,75
met sla, jus en brood of friet naar keuze.

Spareribs – €18,75
met gepofte tomaatjes, lente-ui en 2 sausjes.

Zalmfilet – € 15,75
op de huid gebakken met frisse citroenboter en salade.

Eemland proeverij – € 16,25
Met carpaccio, tomatensoepje, garnalencocktailtje en
een selectie gerechtjes van de Chef

Alle WARME lunchgerechten worden geserveerd met frites.

SALADES

Geitenkaas (kan ook V*) – klein € 12,75 – groot € 15,75
Lauwwarm geserveerd met walnoten, krokante spek en honing mosterd dressing

Salade ossenhaas – klein € 15,75 – groot € 18,75
met noten, paprika, lente-ui, champignons en teriyaki dressing.

Winterse salade – klein € 13,75 – groot € 16,75
Met krokante brie, stoofpeer, San Daniela ham en kruidendressing

Alle kleine salades worden geserveerd met stokbrood
Alle grote salades worden geserveerd met frites

BIJ DE BORREL

Plankje brood – € 4,75
Flatbread – € 4,75
met rozemarijn, zeezout en olijfolie
Tosti ham/kaas – € 4,50 
Tosti ham/kaas/tomaat – € 4,75
Portie ossenworst – € 6,00
Plankje kaas V* – € 6,75
Bitterballen – € 6,50
Kaastengels V* – € 7,25
Kip-krokantjes – € 6,75
Mini frikandellen – € 6,50
Plankje bittergarnituur gemengd WARM – € 9,50
Plankje bittergarnituur gemengd KOUD – € 9,50

DESSERTS

Lekkernijen – € 5,95
Mix van brownie, huisgemaakte shortcake en
Tony chocolonely reepje karamel zeezout

Dame blanche – € 7,25
3 bollen vanille ijs geserveerd met chocoladesaus
en slagroom.

New York style Cheesecake – € 7,75
Met bloedsinaasappelsaus

Toffee banaan van de chef – € 7,50
Banaan in filodeeg met karamelsaus

Appel carré – € 7,50
Warm geserveerd met kaneelijs

Gevallen citroentaart – € 7,75
Citroentaartje van de chef met citroen crème, merinque en citroenijs

Crème Brûlée – € 7,50
Op klassieke wijze

Scroppino – € 7,75
mix van citroenijs met vodka, room en prosecco

Kaasplankje – € 9,75
Roquefort/oude Hollandse kaas/krokante brie
geserveerd met appelstroop, walnoten, druiven
en donkere toast

SOEPEN

Romige tomatensoep – € 6,50
Met stokbrood

Klassieke Franse uiensoep – € 6,75
Rijkelijk gevuld onder een oude kaas crouton

Soep van het seizoen – € 6,75
Wisselende soep

Kinderkaart

VOORGERECHTEN

Stokbroodje met knakworstjes – € 4.75

Tosti ham/kaas – € 4.25

Mini Tomatensoep – € 4.50

KINDERMENU

Friet met appelmoes – € 7.00
Frikandelletjes, Kipnuggets, Kroket en Kaasstengels

HOOFDGERECHTEN

Pannenkoeken – € 5.75
met poedersuiker en stroop

Mini pizza Margerita – € 9.50
op flatbread

Gebakken kibbeling – € 11.75

Biefstukje – € 11.75
met friet en sla

Mini Spareribs – € 11.50

Mini Saté van kip – € 11.50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes

NAGERECHTEN

Roomijs – € 4.75
in een beker met slagroom

Vanille ijs – € 5.00
met spikkels en slagroom

Mini dame blanche – € 4.75