Menukaart diner

KOUDE VOORGERECHTEN

Broodplankje – € 4,75
Met tapenade, kruidenboter en aioli

Flatbread – € 4,75
Met rozemarijn, olijfolie en zeezout

Carpaccio ‘Eemland’ – normaal € 11,50 –  Groot € 16,75
Met parmezaanse kaas, kappertjes en pijnboompitjes
Keuze: pesto of truffel-mayonaise

Klassieke Steak Tartaar –normaal € 12,50 –  Groot € 18,50
Rauw mals rundvlees geprepareerd volgens franse traditie en geserveerd met een
eitje, toast en roomboter. GROOT = MET FRITES

Vegatarische Pokebowl Falafel (V*) – € 10,50
Met edamame boontjes, avocado, zoete aardappel, falafal,
zoetzure rode kool, bulgur, feta, bosui en dragon yoghurt

Toast met gerookte zalm – € 12,50
Met dille-mayonaise en roomboter

Combinatie Sashimi zalm en tonijntartaar – € 13,50
Met wakamé salade en sojasaus

Eemland Proeverij – € 13,50
Met carpaccio, tomatensoepje, San Daniela ham en
een selectie gerechtjes van de Chef

WARME VOORGERECHTEN

Geitenkaasbeignet (V*) – € 11,50
Geitencamembert verpakt in bladerdeeg, bedekt met
hazelnoten en geserveerd met gepofte tomaatjes

Flatbread pizza margarita (V*) – € 9,75
Belegd met mozzarella, tomaat, pesto en kaas

pittige gamba’s – € 11,50
Gepelde gamba’s geserveerd in hete knoflook- olie

Wijngaardslakken in een pannetje – € 10,25
In kruidenboter met roquefort en stokbrood

Alle warme voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

SOEPEN

Romige tomatensoep – € 6,50
Met stokbrood

Klassieke Franse uiensoep – € 6,75
Rijkelijk gevuld onder een oude kaas crouton

Soep van het seizoen – € 6,75
Wisselende soep

SALADES

Geitenkaas (kan ook V*) – normaal € 12,75 – Groot € 15,75
Lauwwarm geserveerd met walnoten, krokante spek en honing mosterd dressing

Salade Ossenhaas –normaal € 15,75 –  Groot € 18,75
Noten, paprika, lente-ui, champignons en teriyaki dressing

Spaanse maaltijdsalade – klein € 12,75 – groot € 15,75
Met chorizo, spaanse Manchego kaas, olijven en olijvendressing

Alle normale salades worden geserveerd met stokbrood
Alle grote salades worden geserveerd met frites

V* Vegetarische gerechten

DESSERTS

Lekkernijen – € 5,95 
Mix van blondie, brownie en Tony
Chocolonely reepje karamel/zeezout

Dame Blanche – € 7,25
3 bollen vanille ijs geserveerd met
chocoladesaus en slagroom

Gevallen citroentaart – € 7,95
Citroentaartje van de chef met citroen crème,
merinque en citroenijs

Coupe aardbeien Romanoff – € 7,50
Coupe van gemarineerde aardbeien met créme de cassis,
vodka en aardbeienijs

Diverse smaken ijs – per bol € 2,25
Vanille ijs, aardbeienijs, citroenijs, kaneelijs en
witte chocolade ijs (slagroom 0,50)

Crème Brûlée – € 7,50
Op klassieke wijze

Scroppino – € 7,75
mix van citroenijs met vodka, room en prosecco

Kaasplankje – € 9,75
Roquefort/oude Hollandse kaas/loempia van geitenkaas
geserveerd met appelstroop, walnoten, druiven
en donkere toast (lekker met een glaasje port!)

Kaasplankje – € 9,75
Roquefort/oude Hollandse kaas/krokante brie geserveerd met
appelstroop, walnoten, druiven en donkere toast

Lekker met een glaasje port.

HOOFDGERECHTEN

VLEES

Saté van malse kippendijen– € 18,50
Met knapperige uitjes, kroepoek en satésaus

Spareribs – € 19,25
Met gepofte tomaatjes, lente-ui en twee soorten saus

Dikbil biefstuk – € 19,00 
Met gebakken uitjes, champignons en saus naar keuze*
* Roquefort saus / Rode wijn saus / Champignon
roomsaus / Pepersaus

Medaillons van Ossenhaas – € 22,50 
Met seizoengroente en saus naar keuze*
* Roquefort saus / Rode wijn saus / Champignon
roomsaus / Pepersaus

Lamgzaam gegaarde buikspek van de BBQ – € 19,50
Met Parmaham en gerookte BBQ-saus

Wisselende vleesspecialiteit – dagprijs
Dagelijks wisselend

VIS

Kabeljauw uit de oven – € 21,50
Gegratineerd met oude kaas en crème fraîche

Zalmfilet – € 18,50 
Met seizoen groente en Oosterse boter

Pasta gamba’s – € 18,50 
Met een saus van zongedroogde tomaatjes.
Geserveerd met rucola en citroen

Gegrilde Tonijnfilet – € 19,75 
Met sesam/soja saus en seizoensgroenten

Verse vis van de afslag – dagprijs 
Dagelijks wisselend

VEGETARISCH

Pasta Truffel – € 16,75 
Met Parmezaanse kaas en rucola

Gevulde Portobello – € 17,75
Met spinazie en geitenkaas op krokante rösti,
geserveerd met roquefortsaus

Supplementen gegrilde groenten – € 3,50

Heeft u een allergie! Meld het ons.

Menukaart Lunch

BROODJES

KEUZE UIT: LICHTE BOERENSPELT SNEEËN OF DONKERE BOERENZUURDEZEM SNEEËN

Ossenworst – € 7,75
Met Amsterdamse uitjes en mosterd

Huisgemaakte tonijnsalade – € 7,75
Met appel, kappertjes, rode ui en mayonaise

Eemnesser broodje – € 7,75
Met krokante spek, gegrilde kip en remouladesaus

Geitenkaas V* – € 7,75
Met walnoten en honing
Supplement gebakken spek (€ 0,75)

Broodje San Daniela ham – € 8,75
Met truffelmayonaise

FLATBREAD

HEERLIJK ITALIAANS BROOD OP EEN STEEN GEBAKKEN

Mozzarella V* – € 9,25
met tomatensaus, pesto en Parmezaan

Mozzarella met rauwe Italiaanse ham – € 9,75
met tomatensaus, rauwe ham, pesto en Parmezaan

Carpaccio – € 9,75
met parmezaanse kaas, kappertjes en pijnboompitjes
KEUZE: PESTO OF TRUFFEL-MAYONAISE

Gerookte zalm – € 10,50
met citroenmayonaise, avocado, kappertjes en rode ui

Gebakken kip – € 10,50
met paprika, lente-ui, champignons en teriyaki dressing

CLUBSANDWICH

Clubsandwich Eemland – € 10,95
Gerookte kip, bacon, omelet, tomaat, sla, komkommer en truffelmayonaise

Clubsandwich de vaart – € 10,95
gerookte zalm, komkommer, rode ui, sla, en citroenmayonaise

EIEREN

Naturel  7,75
Ham of kaas 8,25
Ham en kaas 8,50
Kaas en spek 8,50
Spek 8,25
Boeren omelet 9,50
Omelet zalm 9,75

Keuze uit: uitsmijter of omelet

Twee kroketten op brood – € 8,25

WARME LUNCHGERECHTEN

Saté van kippedijen – € 15,75
met knapperige uitjes, kroepoek en satésaus.

Hollandse kogelbiefstuk – € 17,75
met sla, jus en brood of friet naar keuze.

Spareribs – €19,25
met gepofte tomaatjes, lente-ui en 2 sausjes.

Zalmfilet – € 15,75
op de huid gebakken met frisse citroenboter en salade.

Past gamba’s – € 16,50
Met een saus van zongedroogde tomaatjes, witte wijn en knoflook geserveerd met rucola en citroen

Eemland proeverij – € 13,50
Met carpaccio, tomatensoepje, garnalencocktailtje en
een selectie gerechtjes van de Chef

Alle WARME lunchgerechten worden geserveerd met frites.

SALADES

Geitenkaas (kan ook V*) – klein € 12,75 – groot € 15,75
Lauwwarm geserveerd met walnoten, krokante spek en honing mosterd dressing

Salade ossenhaas – klein € 15,75 – groot € 18,75
Noten, paprika, lente-ui, champignons en teriyaki dressing.

Spaanse maaltijdsalade – klein € 12,75 – groot € 15,75
Met chorizo, spaanse Manchego kaas, olijven en olijvendressing

Alle kleine salades worden geserveerd met stokbrood
Alle grote salades worden geserveerd met frites

BIJ DE BORREL

Plankje brood – € 4,75
Flatbread – € 4,75
met rozemarijn, zeezout en olijfolie
Tosti ham/kaas – € 4,25 
Tosti ham/kaas/tomaat – € 4,75
Portie ossenworst – € 6,00
Plankje kaas V* – € 6,75
Bitterballen – € 6,50
Kaastengels V* – € 7,25
Kip-krokantjes – € 6,75
Mini frikandellen – € 6,50
Plankje bittergarnituur gemengd WARM – € 9,50
Plankje bittergarnituur gemengd KOUD – € 9,50

DESSERTS

Lekkernijen – € 5,95
Mix van brownie, huisgemaakte shortcake en
Tony chocolonely reepje karamel zeezout

Dame blanche – € 7,25
3 bollen vanille ijs geserveerd met chocoladesaus
en slagroom.

Gevallen citroentaart – € 7,95
Citroentaartje van de chef met citroen crème,
merinque en citroenijs

Coupe aardbeien Romanoff – € 7,50
Coupe van gemarineerde aardbeien met
créme de cassis, vodka en aardbeienijs

Diverse smaken ijs – per bol € 2,25
Vanille ijs, aardbeienijs, citroenijs, kaneelijs en
witte chocolade ijs (slagroom 0,50)

Crème Brûlée – € 7,50
Op klassieke wijze

Scroppino – € 7,75
mix van citroenijs met vodka, room en prosecco

Kaasplankje – € 9,75
Roquefort/oude Hollandse kaas/loempia van geitenkaas
geserveerd met appelstroop, walnoten, druiven
en donkere toast (lekker met een glaasje port!)

SOEPEN

Romige tomatensoep – € 6,50
Met stokbrood

Klassieke Franse uiensoep – € 6,75
Rijkelijk gevuld onder een oude kaas crouton

Soep van het seizoen – € 6,75
Wisselende soep

Kinderkaart

VOORGERECHTEN

Stokbroodje met knakworstjes – € 4.75

Tosti ham/kaas – € 4.25

Mini Tomatensoep – € 4.50

KINDERMENU

Friet met appelmoes – € 7.00
Frikandelletjes, Kipnuggets, Kroket en Kaasstengels

HOOFDGERECHTEN

Pannenkoeken – € 5.75
met poedersuiker en stroop

Mini pizza Margerita – € 9.50
op flatbread

Gebakken kibbeling – € 11.75

Biefstukje – € 11.75
met friet en sla

Mini Spareribs – € 11.50

Mini Saté van kip – € 11.50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes

NAGERECHTEN

Roomijs – € 4.75
in een beker met slagroom

Vanille ijs – € 5.00
met spikkels en slagroom

Mini dame blanche – € 4.75