Menukaart diner

KOUDE VOORGERECHTEN

Broodplankje – € 4,75
Tapenade, kruidenboter en aioli

Carpaccio ‘Eemland’ – klein € 11,50 –  Groot € 16,75
Met parmezaanse kaas, kappertjes en pijnboompitjes
Keuze: pesto of truffel-mayonaise

Hertenham – € 12,25
dungesneden met zuurkoolsalade en cranberry compote

Mexicaanse bonensalade (V*) – € 10,75
Met queso vasco santa ana, guacamole gegrilde paprika
en taco chips

Hollandse garnalen cocktail – € 13,50
op klassieke wijze met cocktailsaus en toast
met roomboter

3-luikje van vis – € 13,75
Met gerookte paling, gerookte zalm en hollandse
garnalen met dille-mayonaise, toast en roomboter

Proeverij Eemland – € 13,75 p.p.
verschillende voorgerechten samengesteld door de chef

WARME VOORGERECHTEN

Vegetarische gehaktballetjes (V*) – € 9,50
In kruiden-tomatensaus

Gevuld uienbroodje – € 9,75
Met bospaddestoelen, kruidenboter
en krokante peterselie

Pittige gamba’s – € 11,50
Gepelde gamba’s geserveerd in hete knoflook-olie

Wijngaardslakken in een pannetje – € 10,00
In kruidenboter met roquefort en stokbrood

Alle warme voorgerechten worden geserveerd met stokbrood

SOEPEN

Romige tomatensoep – € 6,50
Met stokbrood

Klassieke Franse uiensoep – € 6,75
Rijkelijk gevuld onder een oude kaas crouton

Soep van het seizoen – € 6,75
Wisselende soep

SALADES

Geitenkaas (kan ook V*) – klein € 12,50 – Groot € 15,50
Met geroosterde pompoen, pompoenpitten,
spek en honingmosterd dressing

Salade Ossenhaas – klein € 15,75 –  Groot € 18,75
noten, paprika, lente-ui, champignons en teriyaki dressing

Winterse salade – klein € 13,75 – groot €  16,75
Met krokante brie, stoofpeer en san daniela ham

Alle kleine salades worden geserveerd met stokbrood
Alle grote salades worden geserveerd met frites

DESSERTS

Lekkernijen – € 4,75 
Mix van huisgemaakte boterkoek, brownie en bonbons

Dame Blanche – € 7,00
3 bollen vanille ijs geserveerd met chocoladesaus en slagroom

New York Style cheesecake – € 7,75
Met warme kersen

Crêpes Suzette – € 7,75
Flensjes met sinaasappelsaus en vanille-ijs

Echte Italiaanse Tiramisu – € 7,00
Op klassieke wijze met lange vingers en likeur

Chocolade verrassing – € 8,25
Laagjes van pure en witte chocolademousse met Nutella en hazelnoot crumble

Crème brûlée – € 7,50
Op klassieke wijze met vanille

Scroppino – € 7,75
Mix van citroenijs met vodka, room en prosecco

Kaasplankje – € 9,75
Roquefort/oude Hollandse kaas/krokante brie geserveerd met
appelstroop, walnoten, druiven en donkere toast

Lekker met een glaasje port.

HOOFDGERECHTEN

VLEES

Saté van kippendijen– € 18,50
Met atjar, knapperige uitjes en kroepoek

Spareribs – € 18,75
Met coleslaw, lente-ui en twee soorten saus

Dikbil biefstuk – € 19,00 
Met gebakken uitjes, champignons en saus naar keuze*
* Roquefort saus / Rode wijn saus / Champignon
roomsaus / Pepersaus

Gebakken ossenhaas medaillons – € 22,25 
Met seizoengroente en saus naar keuze*
* Roquefort saus / Rode wijn saus / Champignon
roomsaus / Pepersaus

Wilde Eend – € 24,50 
In zijn geheel gebraden met seizoen groenten en
sinaasappelsaus.

Klassieke wildschotel – € 21,50
Wilde eendenborst-filet/ wildpeper/ wild zwijn
Geserveerd met zuurzool, rode kool, stoofpeer, spruitjes,
aardappelpuree en wildsaus.

Wisselende vleesspecialiteit – dagprijs
Dagelijks wisselend

VIS

Kabeljauw uit de oven – € 19,25 
Gegratineerd met crème fraîche en oude kaas

Zalmmoot van de grill – € 18,25 
Met seizoen groente en Oosterse boter

Verse vis van de afslag – dagprijs 
Dagelijks wisselend

VEGETARISCH

Vegetarische quiche – € 17,25 
Met vergeten groente, pompoen, geitenkaas en komijn

Gevulde Portobello – € 17,25
Met spinazie en geitenkaas op krokante rösti,
geserveerd met roquefortsaus

Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met frites en salade
Op aanvraag serveren wij voor u salade bij het hoofdgerecht.

*Sauzen
Roquefort saus, Rode wijn saus, Champignon roomsaus, Pepersaus

V* vegetarische gerechten

Supplementen gegrilde groenten – € 3,00

Heeft u een allergie! Meld het ons.

Menukaart Lunch

BOERENSPELT/QUINOA, MAIS BOL, BRUINE OERBOL OF BOERENZUURDESUM/ VIER MOUTEN

Mozzarella uit de oven – € 7,50
Met tomaat en pesto uit de oven

Ossenworst – € 7,50
Met Amsterdamse uitjes en mosterd

Huisgemaakte tonijnsalade – € 7,75
Met appel, kappertjes, rode ui en mayonaise

Carpaccio – € 7,75
Met pesto, kappertjes, parmezaan en pijnboompitten

Kalfsrosbief – € 7,75
Met tonijnmayonaise en kappertjes

Gerookte zalm – € 7,75
Met kaas-crème en avocado

Broodje van de week – Wisselende prijs, zie bord

BROODJES UIT DE OVEN

keuze uit: mais bol of bruine bol

Eemnesser Broodje – € 7,75
Met krokante spek, gegrilde kip en remouladesaus

Geitenkaas V* – € 7,75
met walnoten en honing
Supplement gebakken spek – € 0,50

Twee kroketten op brood – € 7,50
Met mosterd

CLUBSANDWICH

Clubsandwich Eemland – € 10,95
Gerookte kip, bacon, omelet, tomaat, sla en truffelmayonaise

Clubsandwich de vaart – € 10,95
Gerookte zalm, komkommer, rode ui, sla, en kaas crème

Boeren club sandwich – € 10,50
Bacon, sla, tomaat, cheddar en smokey baconsaus

EIEREN

Naturel – € 7,75
Ham of kaas – € 8,25
Ham en kaas – € 8,50
Kaas en spek – € 8,50
Boerenomelet – € 8,75
Omelet zalm – € 9,75

keuze uit: gebakken eieren of omelet.

UITSMIJTERS

Naturel  7,75
Ham of kaas 8,25
Ham en kaas 8,50
Kaas en spek 8,50
Boerenomelet 8,75
Omelet zalm 9,75

WARME LUNCHGERECHTEN

Saté van kippedijen – € 15,75
met atjar, knapperige uitjes, kroepoek en satésaus.

Hollandse kogelbiefstuk – € 17,75
met sla, jus en brood of friet naar keuze.

Spareribs – €18,75
met coleslaw, lente-ui en 2 sausjes.

Zalmfilet – € 15,75
op de huid gebakken met frisse citroenboter en salade.

Hamburger Eemland – € 16,25
met cheddar kaas, spek, gebakken eitje, gerookte bacon saus en uienringen

Kabeljauw uit de oven – € 16,50
gegratineerd met crème fraîche en oude kaas

Alle WARME lunchgerechten worden geserveerd met frites.

SALADES

Geitenkaas (kan ook V*) – klein € 12,25 – groot € 15,25
met geroosterde pompoen, pompoenpitten, spek en honingmosterd dressing.

Salade nicoise met tonijn – klein € 12,75 – groot € 15,50
op een bedje van kropsla met haricot verts, krieltjes, olijven, paprika, tomaten, ei, ui
en knofl ookcroutons.

Caesar salade – klein € 14,50 – groot € 17,50
met gebakken gamba’s, kip, ansjovis, ansjovisdressing, Parmezaanse kaas, ei
en croutons.

Gebakken ossenhaaspuntjes – klein € 15,75 – groot € 18,75
met noten, paprika, lente-ui, champignons en teriyaki dressing.

Alle kleine salades worden geserveerd met stokbrood
Alle grote salades worden geserveerd met frites

SOEPEN

Romige tomatensoep – € 6,50
Met stokbrood

Klassieke Franse uiensoep – € 6,75
Rijkelijk gevuld onder een oude kaas crouton

Soep van het seizoen – € 6,75
Wisselende soep

BIJ DE BORREL

Plankje brood – € 4,50
Tosti ham/kaas – € 4,50 
Tosti ham/kaas/tomaat – € 4,75
Portie ossenworst – € 5,75
Plankje kaas V* – € 6,50
Bitterballen – € 6,50
Kaastengels V* – € 7,25
Kip-krokantjes – € 6,75
Mini frikandellen – € 6,50
Plankje bittergarnituur gemengd WARM – € 9,50
Plankje bittergarnituur gemengd KOUD – € 9,50

To Share

Proeverij Eemland – € 13,75 p.p.
Verschillende kleine gerechtjes samengesteld door de chef.
– OOK VOOR MEERDERE PERSONEN –

BBQ Ribs – € 11,75
Geserveerd met BBQ saus en lente-ui.

DESSERTS

Lekkernijen voor bij de koffie – € 4,75
mix van huisgemaakte boterkoek, brownie en bonbons.

Zomerse hangop – € 7,25
van romige boerenyogurt en roodfruit.

Dame blanche – € 6,75
3 bollen vanille ijs geserveerd met chocoladesaus
en slagroom.

Crème brûlée – € 7,50
op klassieke wijze met vanille ijs

Huisgemaakte appel carré – € 8,50
met kaneelijs en slagroom

klassieke sorbet – € 7,25
met verschillende soorten sorbetijs, vers fruit en slagroom

Gevallen citroentaart – € 7,75
Citroentaartje van de chef met citroen crème, merinque en citroenijs

Eemnesser wentelteefjes – € 7,25
Gebakken fries suikerbrood geserveerd met kaneelijs en slagroom.

Scroppino – € 7,75
mix van citroenijs met vodka, room en prosecco.

Kinderkaart

VOORGERECHTEN

Stokbroodje met knakworstjes – € 4.50

Tosti ham/kaas – € 3.75

Mini Tomatensoep – € 4.50

KINDERMENU

Friet met appelmoes – € 6.75
Frikandelletjes, Kipnuggets, Kroket en Kaasstengels

HOOFDGERECHTEN

Poffertjes – € 5.75
met poedersuiker

Mini pizza Margerita – € 9.50

Gebakken kibbeling – € 11.50

Biefstukje – € 11.50
met gebakken champignons en ui

Mini Spareribs – € 11.50

Mini Sate van kip – € 11.50

Broodje hamburger – € 11.50
met ketchup en sla

NAGERECHTEN

Roomijsje in een beker met slagroom – € 3.75

Vruchtjes met aardbeienijs en slagroom – € 4.50

Mini dame blanche – € 4.50

Openingstijden

Maandag: 10:00 – 00:00
Dinsdag: 10:00 – 00:00
Woensdag:  10:00 – 00:00
Donderdag: 10:00 – 00:00
Vrijdag: 10:00 – 01:00
Zaterdag:  10:00 – 01:00
Zondag: 10:00 – 00:00

Laarderweg 74
3755 AR Eemnes

Tel: 035 – 53 158 64
E-mail: info@grandcafe-eemland.nl

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief