De zalm van Eemland. De lekkerste zalm in omgeving van het Gooi
Blogs
Nick van Teeffelen
Blogs
10/09/2023
0

5 weetjes over de Zalm

10/09/2023
0

Sashimi van zalm met wakame salade, gember, sesam soyadressing en wasabi kroepoek

Bij Grandcafé Eemland staat dit heerlijke diner gerecht op de menukaart en het is absoluut fantastisch.  Krijg jij al trek na het bekijken van onderstaande video?


Hier zijn 5 leuke weetjes over zalm die je misschien nog niet wist.

De zalm is een fascinerende vissoort die al eeuwenlang de aandacht trekt van zowel vissers als liefhebbers van lekker eten. In dit artikel delen wij graag 5 interessante en verrassende weetjes over de zalm, die je wellicht nog niet kende. Ben je klaar om meer te weten te komen over deze smakelijke vis?

Weetje 1: Zalmen kunnen tegen de stroming in zwemmen

Een van de opmerkelijke eigenschappen van zalmen is hun vermogen om tegen sterke stromingen in te zwemmen. Ze zijn in staat om grote rivieren en zelfs watervallen te trotseren tijdens hun migratie naar hun paaigronden. Dit indrukwekkende staaltje zwemtalent maakt de zalm een ware doorzetter.

Weetje 2: Een zalm kan enorme afstanden afleggen

Wist je dat zalmen verbazingwekkend lange afstanden kunnen afleggen tijdens hun migratie? Sommige zalmen zwemmen duizenden kilometers om bij hun paaigronden te komen. Deze epische reis is een waar spectakel en toont de vastberadenheid en veerkracht van de zalm aan.

Weetje 3: De zalm heeft een uniek reukvermogen

Zalmen hebben een uitzonderlijk goed ontwikkeld reukvermogen. Ze kunnen geuren detecteren die zich op grote afstand bevinden. Dit helpt hen om hun weg terug te vinden naar de rivier waar ze geboren zijn. Het is fascinerend om te bedenken hoe deze vissoort zich kan oriënteren op basis van geur.

Weetje 4: Zalmen zijn rijk aan omega-3 vetzuren

Naast hun intrigerende gedrag en unieke zintuigen, is de zalm ook nog eens erg gezond. Deze vissoort is namelijk rijk aan omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor een gezond lichaam. Het regelmatig eten van zalm kan bijdragen aan een verlaagd risico op hart- en vaatziekten en het bevorderen van een goede hersenfunctie.

Weetje 5: Er bestaan verschillende soorten zalmen

Misschien wist je al dat er verschillende soorten zalmen bestaan, maar wist je ook dat deze verschillende soorten elk hun eigen kenmerken hebben? Zo heb je bijvoorbeeld de Atlantische zalm en de Pacifische zalm, die beiden hun eigen leefgebieden en smaakprofielen hebben. Ontdek de diversiteit van zalmen en laat je verrassen!

Dit waren slechts 5 leuke weetjes over de zalm, maar er valt uiteraard nog veel meer te ontdekken over deze fantastische vis. Geniet in iedergeval van dit heerlijke gerecht bij Grandcafé Eemland!


Reacties